too-old-to-cry-too-young-to-die

Monday, March 27, 2006

Gjør klar vaffel-jernet - Jesus kommer!

Målet med denne bloggen var å komme med krasse kritikker av NorgeiDag og teaterstykker på DNS. Men i dag vil jeg slå sammen de to, og heller komme med krass kritikk til vaffel-kristne som setter opp musikal.

Jeg var nemlig på en musikal i går kveld som en gjeng fra Salem hadde satt opp (de serverte vafler i gangen). Musikal var satt opp som en andakt (artig påfunn). Men selvsagt var det den samme gamle KRIK-koden på andakten - KRIK-andakter har en standard utforming:
Først viser man hvor vanskelig det er å være kristen, alt er bare elendig, og da tar man selvfølgelig opp temar som er avgjørende for å bygge opp om stereotypiene mot de kristne, nemlig at de er kjedelig.
Og så går man gjennom en tankeprosess - der man er i tvil. Skal man være kjedelig og kristen eller skal man være hipp, kul og "noe annet".
Men til slutt finner man ut at Jesus er der for en - og alt er bare godt!!!!!!

Det er som en religiøs utgave av onsdagsfilmen på TVNorge...........

Og problemet med musikalen var at de hadde samme oppbygning, men i tillegg hadde de tatt seg den frihet at en spilte Gud - som dommer - selvsagt var det en gutt!! Og da slo deg meg, heia muslimer som fortsatt mener noe er hellig.....

En annen ting som slo meg er hvordan en perfekt andakt skal være - har du noen forslag?? Hva skal den ta opp?

Ps. Jeg tror ikke Jesus spiser vafler......

1 Comments:

At 11:46 PM, Blogger Kamilla said...

Ja, ja -En gang går det vel opp for dem at det ikke er fordi de er kristne folk syns de er kjedelige - men fordi de driver med IDRETT!

 

Post a Comment

<< Home